сабота, 8 август, 2020

Како да...

Се прашувате како да се справите со колега или претпоставен со големо его, кој единствено зборува за себе, за успесите што “сам“ ги постигнал, за тоа како компанијата не би била толку успешна да не е “тој и неговите заслуги“.
Добриот маркетинг може да биде благодет за бизнисот, додека лошиот значи фрлање пари на празно. Овие неколку совети ќе ви помогнат да остварите повеќе продажба и помали трошоци.
Успешните луѓе добро знаат како да го почнат денот, но и како го да го завршат.
Без оглед на тоа што не ве повикаа на втор разговор и што не ја добивте работата за којашто аплициравте, не треба да очајувате, туку да продолжите достоинствено да се борите.
Продадовте производ, му издадовте фактура на купувачот и му дадовте рок од 30 дена да ја плати...
Еден од најдобрите начини да процените компанија е однесувањето на лицето што седи спроти вас на интервјуто - шефот.
Истражувачите сугерираат дека менаџерите се борат со “ефектот од понеделник“ на различни начини.
Секогаш имајте на ум еден многу важен факт, а тоа да бидете искрени кон себе, кон работата и луѓето со кои работите.
Огромен број претприемачи се борат со верувањето дека не се доволно добри да започнат бизнис, да бидат успешни, па дури и да најдат среќа. Дури и кога искусуваат успех, се чувствуваат како да не го заслужуваат.
Наместо да доминирате и вниманието секогаш да го вртите кон себе, обидете мудро да молчите и да го кажете својот став кога за тоа ќе дојде вистинско време.
Едно истражување открива дека 78% од кандидатите за работа признале во интервју дека лажеле или лажат за нивните препораки и способности.
Успешни инвеститори и милионери ги споделија своите идеи за тоа како да претворат 100 долари во милион.
Успешните компании може да се споредат со шише квалитетно вино.
Доколку работодавачот не ветува ништо, напротив се надева само на вашето разбирање и прави работи што може да ве убедат и дека не е баш проблемот во парите, најдобро би било да почнете да барате друга работа.
Тој успешно помина со својата компанија низ големата криза од 2008 година, а ја продаде во 2017 година за дури 500 милиони долари.
Постојат некои детали на коишто треба да обрнете внимание, а може да ви помогнат да сфатите дека е време да се “збогувате“ со старата и да почнете нова работа.
“Болката во губење е двојно поголема од задоволството од победата“.Дали учењето од грешки е најдобриот начин за успех?
Кога имал 25 години, Сем Алтман ја продаде својата старт - ап компанија за 43,4 милијарди долари
Овие работи не треба ни да ги помислите да ги кажете и направите првиот ден на новото работно место.
Ниту еден успешен или богат човек не очекува “вода само од еден извор“.
Важно е да го цените сопственото и времето на луѓето со кои работите.
Да почнете со штедење никогаш не е доцна, па и ако не го искористивте карантинот за тоа, не очајувајте.
Нема да создадете непријатели меѓу колегите, напротив, тие ќе сакаат да го слушнат вашиот став и критиката ќе ја прифатат како добра намера.
Работодавците очекуваат од луѓето кои биле во карантин долго време да излезат од тоа со ново знаење, бидејќи имаат повеќе време и пристап до, на пример до онлајн курсеви.