четврток, 22 август, 2019
Почетна Старт-ап

Старт-ап

Современиот свет е полн со лица кои имаат иновативни идеи што развиваат технологии што ќе ја променат иднината.
Доколку се утврди дека мускулите се во опасност од истегнување, апликацијата го предупредува корисникот преку аларм и кажува како да постапи за да се намали оптоварувањето.
Овој еднорог објави дека доби инвестиција од 150 милиони долари, со што трикратно се зголеми вредноста на компанијата – од 550 милиони на 1,9 милијарди долари.
Отворен повик за стартапи од полето на науката и технологија за учество на GIST бизнис инкубаторска програма во Соединетите американски држави.
ByteDance се реши на овој чекор откако се стекна со патенти и вработени од производителот на уреди Smartisan.
Ниту еден од овие хабови нема да биде голем како Силиконската долина, но секој од нив ќе има свое влијание и доминација во одреден сектор.
Јапонскиот мултинационален конгломерат SoftBank формира нов технолшки фонд, којшто ќе биде поголем од првиот. Неговата вредност се планира да достигне 108 милијарди долари, односно за осум повеќе од претходникот. Основачот на SoftBank, Масајоши Сан со овој чекор планира да го зацврсти своето место како највлијателен инвеститор во индустријата. Во вториот Vision...
Во лето го лади телото за 13 степени целзиусови, а зиме може да го загрее за осум степени.
Со цел да ја заштити околината тимот за изработка на кацигата, користи рециклирана пластика од океаните.
Вкупно 368 домашни компании продолжуваат во процесот на финална селекција на Јавниот повик за комерцијализација на иновации на ФИТР.
Апликацијата може да ја користат сите оние компании кои сакаат да знаат дали нивните вработени се чувствуваат среќно кога се на работа.
Магазинот Forbes во изминатите пет години спроведува истражување со цел да идентификува 25 старт – ап компании чијашто вредност се доближува до една милијарда долари.
Со паметната брава нема потреба постојано да се носат клучеви, а истата има различни адаптери за што одговараат на секаков вид на врата.
Голем број индустриски постројки во светот имаат машини стари и по неколку децении, па неопходно е да се прилагодат кон модерните потреби за производство и актуелните еколошки стандарди.
Одењето на забар може да значи голем стрес, па поради тоа многу луѓе ја одложуваат посетата на својот личен стоматолог сè до оној момент додека болката не стане неподнослива.
Програмата е “тренирана“ да распознава различни отпечатоци на носот од миленичињата слично како што се пронаоѓаат луѓе преку отпечаток од прст,
Постапката за членување за компаниите е едноставна, се внесува е-поштата, на регистрационата страна се пополнуваат основни податоци за стартап компанијата и со тоа влегуваат во единствениот регистар на стартап компании во земјава.
Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) и Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) потпишаа Меморандум за соработка којшто ќе опфати покренување на заеднички проекти и студии од областите на претприемништвото, иновациите, истражувањето и технолошкиот развој. “МАНУ активно ќе се вклучи во изработка на стратешката програма за поттикнување на креативното...
Благодарение на Winston следењето, шпионажата, хакирањето и манипулирањето со информации се оневозможени.
Според основачот на PodShare, 34 годишната Елвина Бек најчесто, за ваков тип на сместување, се заинтересирани млади луѓе кои не можат да си дозволат скапи кирии во станови и не им пречи да делат простор со странци. 
Системот наречен Cleanyst е голем колку еден стандарден соковник, но во случајов наместо сок, “дава“ разни хемиски средства.
Процесот на производство може да се користи насекаде, во пустина, на Арктикот, па дури и во вселената,
Trollaby кога не се користи зазема простор колку една торба за лаптоп.
Premium Delivery е мобилна апликација и веб сервис што нуди on – demand услуга за достава на пратки, користејќи напредна технологија и софтвер за геолокациско поврзување на точките за подигнување и достава на пратките.