Apple наскоро со 6 инчни iPhone модели?

24

iphone-5-4s-side-by-sideApple тестира нови модели на iPhone, кои ќе бидат со поголеми екрани од нивните претходници, пишуваат светските портали.

Спред весникот Wall Street Journal компанијата ќе почне да произведува iPhone телефони со 6 инчни екрани, односно два инча поголеми од сегашните модели.

“Направите со таа големина, од 4,8 до 6 инчи, не се предвидени да излезат заедно со оние од последната низа на модели”, вели весникот, повикувајќи се на извори.

Првите 5 генерации на iPhone беа со 3,5 инчни екрани, а последниот  iPhone 5 дојде со 4 инчен дисплеј. Попатно резолуцијата се смени три пати,  поради што инженерите беа принудени да го надградат стариот софтвер и дизајн за екрани од различен тип.