Почетна Автори Објави од Христина Иванова

Христина Иванова

6537 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ

Најчитани

Балканци решија долгогодишен проблем – Направија апликација за оставање бакшиш

Зборот бакшиш, кој го користиме како синоним за напојница, доаѓа од персискиот глагол bahshiden, што значи да се даде, подари. Значи, самото значење укажува...

Nestle: Не профитираме од нашите други операции во Русија

Nestle изјави дека не генерира профит од својата работа во Русија. Изјавата беше дадена откако најголемиот светски производител на храна беше под зголемен притисок...

Интровертност VS Екстровертност

Денес пошироко е прифатен митот дека екстровертните личности се повеќе вреднувани на работа, полесно добиваат работа, унапредување и се подобри продавачи, но историски гледано, личностите со поголема интровертност имале поголема доминација.

Што е солемнизација?

Од една страна, нотарот проверува дали договорот е составен во пропишана форма, а од друга страна на странките им ја објаснува смислата и последиците од тој договор.

Колкава дивиденда ќе исплати Алкалоид

Управниот одбор на АЛКАЛОИД АД Скопје на седницата одржана на ден 03.03.2022 година, донесе одлука за распоредување на нето добивката остварена во 2021 година. Согласно...