вторник, 22 октомври, 2019
Почетна Дизајн

Дизајн

Целта на Сoca-Сola е пластиката за една употреба да се елиминира во нивното работење, но и во бизнисите ширум светот.
LED светлата исто така менуваат боја во зависност од струењата во водата, а нивната светлина, фреквенција и острина зависи од нивото на кислород, заматеноста и PH вредноста на водата.
Корисникот воопшто не чувствува дека во кошулата има сензори, односно таа е сосема удобна за носење.
Двата екрана имаат димензии од 14,2 сантиметри, а дизајнот овозможува отворање и затворање во средината, како книга.
Eколошките вегански Mini чанти во својот состав имаат лушпи од јаболка добиени од индустријата за сокови, со што не и штетат на околината ниту на животните.
Со способноста да го претвораат јаглерод диоксидот во кислород алиштата ја подобруваат и средината во која што се наоѓа корисникот.
Tooth е изработена од шеќерна репка којашто преку специјален процес е претворена во еколошката состојка Floreon, додека влакненцата на четката се направени од Nylon 4.
До 2021 година аеродромот се проценува да има околу 45 милиони патници годишно, 72 милиони до 2025-та и 100 милиони патници до 2040 година.
Моментално на нивната “фарма за мебел“ се одгледуваат 250 столици, 100 ламби и 50 маси.
Hövding 3 функционира како воздушно перниче, односно се активира во случај на удар.
Секој лик е базиран на постоечка фигура и секојдневните предмети се со огромни димензии
Секое од тркалцата е поврзано со генератор, од каде што ја испорачува енергијата во батеријата, од којашто може да се полнат мобилен телефон, лаптоп или таблет, преку два USB приклучоци.
Постелнината на Buffy е обоена со помош на ултрасонична техника на бојадисување, којашто користи звучни бранови за да “навлезе“ во текстилот. 
Pino се управува рачно и може за кратко време да изврши низа функции како мелење, миксирање, мешање, рендање, месење и слично.
На задачата заедно работеа вкупно 19 тимови од компанијата и 17 надворешни агенции.
Профилите на бизнисите се различни од старт-ап и маркетинг агенции, до компанија за колеген и мобилни апликации
Прототипот се склопува на три дела и тежи само 7,7 килограми. Има 10.5 (AH) литиумска батерија, со којашто може помине 19,3 километри на час.
Луксузниот ресорт за оваа цел склучи партнерство со австриско-малдивската компанија Swimsol, којашто го разви и патентираше првиот и единствен ваков сончен систем во светот.
Klement нема педали, туку еден вид на потпирачи за нозете на двете страни. Задното тркало го предвижува мотор од 4-kW, а максималната брзина му е 45 km/h.
Sion е планирано да биде првиот електричен автомобил со интегрирани сончеви панели којшто треба да влезе во производство.
Во палетата вклучена е пластика и биопластика, мицелин од којшто се добиваат печурки, како и составната материја целулозен ацетат.
Во неа можат да седнат пет патници, а додека се возат на погон на батерии гледаат во 49 инчен екран на којшто се прикажува свет во мешана реалност.
Се пресуваат помеѓу 3 и 10 слоеви со цел да се создаде цврст тексас што понатаму би се искористил за рамките на очилата. 
Како што поминуваат неделите маицата постепено ја губи бојата и формата, односно се разградува.