среда, 3 март, 2021
Почетна Бизнис жени

Бизнис жени

Витни Волф Херд го основа Bumble во 2014 година, набрзо откако го тужеше Тinder, нејзиниот претходен работодавец, за сексуално вознемирување.
Во Македонија 18,1% се жени кои се занимаваат со наука и инженерство.
Денес таа има повеќе од 100 патенти за своите пронајдоци и успеа да заработи три милијарди долари од продажба на своите производи.
Како прва дама на Америка ќе биде активна во повеќе сфери, а ќе се залага и за бесплатно школување, финансирање на истражувања на рак и поддршка на воените семејства.
Приватниот живот го држи подалеку од очите на јавноста, а ретко се појавува со нејзиниот сопруг, кој е професор по квантна хемија.
Благодарение на економската независност што ја имале, се избориле за висока рамноправност за тоа време.
Бројот на жени на високи раководни места во Германија, на почетокот на септември се намали на 23 од 29, колку што бил една година претходно.
Компанијата користи само органски и состојки коишто не содржат ГМО, а сите материјали што се користат за пакување се рециклираат и сите можат да се рециклираат 100%.
Производниот процес и асортиман го сочинуваат светски познати сирења, од моцарела до специјални сирења со вкус на чоколадо и кафе.
Меѓу нив има 10 шефици на држави и 38 извршни директорки.
За свој најголем успех ги смета своите деца близнаци за кои вели дека се “самостојни, одговорни, весели, нормални и заинтересирани за сè околу себе“.
Скоро 82% од испитаните жени изјавиле дека пандемијата имала негативно влијание на нивните животи и скоро 70% од нив почувствувале дека кризата може да има последици за напредок на кариерата.
Според новиот закон, 30% од членовите на одборите во компаниите, во коишто владата има мнозински удел, мора да бидат жени.
Покрај Израел, вистински рај за жени претприемачи се и: САД, Швајцарија, Нов Зеланд, Полска, Велика Британија, Канада, Шведска, Австралија и Шпанија.
Некои студии истражуваа дали земјите управувани од жени подобро се справиле со пандемијата за време на оваа криза. Се покажа дека ова тврдење не е далеку од вистината.
L’Oreal најавува линија на филтри што користат виртуелна реалност, коишто ќе им помогнат на жените да изгледаат подобро додека имаат видео повик.
Сенаторката од Калифорнија Камала Харис (56), испишува историја како прва жена, и тоа црномуреста и со имигрантско потекло.
Па така, кралицата поседува замоци во Шкотска, вредно портфолио со акции, неколку уметнички дела и колекција со поштенски маркички.
Во јавноста дури остава впечаток е дека е целосно рамнодушна поради нејзиниот живот во Белата куќа.
Од вкупно 31.134 работодавачи во земјава лани, 8.316 или 26,7% се жени.
Жените имаат поголема склоност да ги стимулираат работниците во извршувањето на нивните задачи.
Тениската ѕвезда Марија Шарапова според магазинот Forbes, 11 години по ред беше една од најплатените спортистки во светот.
“Некои ќе го сакаат, некои ќе го мразат. Затоа едноставно треба да бидете верни на она што ви изгледа автентично и да се обидете да бидете толерантни “ вели Фајфер.
Најбогата жена на планетата е ќерката на основачот на L’Oreal, Франсис Бетенкур Мејер.