среда, 22 јануари, 2020

Свет

Едноставна промена може да ви донесе многу повеќе пари од видеа на YouTube. Искусна јутуберка објасни како да го постигнете тоа. 
Намерата на Јапонија е оваа ултра брза мрежа во земјата да започне со работа во 2030 година.
Планот за поделба на наградите ги исклучува службениците, директорите и генералните менаџери.
Дизајнерите на престижниот производител на автомобили сакаат проблемите на своите клиенти да ги сведат на минимум со новата технологија.
Важна е и брзината, така што Singapore Airlines се фали дека филмовите можат да се гледаат три месеци по нивната премиера во Холивуд.
Во годишниот индекс на Bloomberg иновациите се оценуваат по критериуми како што се трошоци за истражување и развој, производни способности на компаниите и концентрација на високотехнолошки компании.
Компанијата Amazon развива терминали за плаќање во малопродажба коишто, наместо кредитни картички или други системи за безготовинско плаќање, ќе ја читаат дланката на корисникот при трансакција.
Македонија заврши на 115-то место на глобално ниво со богатство од 42 милијарди долари.
Ако сте член на Светскиот економски форум не мора да добиете покана, но ќе мора платите најмалку 23.800 евра.
Компанијата досега обезбеди најмалку шест милијарди долари од банките, а преговорите се во тек за дополнителен износ.
Еден од најважните елементи што секоја компанија би требало да ги има на располагање за да може да “фати“ чекор со конкуренцијата. Податоците говорат дека компаниите коишто користат вештачка интелигенција остваруваат многу поголеми резултати и се попрофитабилни од оние коишто ги изоставуваат технолошките придобивки. Исто така, голем е бројот на...
Од земјите во Европа, највисок е процентот (21,7%) во Велика Британија, потоа следуваат: Германија (17,1%), Франција (6,7%) и Шпанија (6,4).
Земјите што го испратија отпадот мораа да ги покријат трошоците за враќање на контејнерите.
Сиромаштија, полова дискриминација, инвалидитет, етничка припадност, физичка оддалеченост од училиштата и лошата инфраструктура се најчести причини...
На аукција одржана од страна на куќата Barret-Jackson продаден е првиот примерок од новиот модел на Chevrolet - Corvette Stingray за дури три милиони долари.
Ако некој заштедувал по 10.000 долари дневно од моментот кога се изградени пирамидите во Египет до денес (што е невозможно) пак ќе биде за 80% помалку богат за разлика од првите пет планетарни милијардери.
Најголем дел од приходите на каталонскиот клуб или 383,5 милиони евра се од комерцијални извори, додека од телевизиски права заработи 298,1 милион евра. Приходите од натпревари достигнаа 159,2 милиони евра.
Ребрендираното лого за прв пат ќе биде прикажано со комедијата Downhill на 14-ти февруари.
Алико Данготе е основач и претседател на Dangote Cement, најголемиот производител на цемент на африканскиот континент.
Од друга страна, Amazon изгуби 0,7% од својата вредност во последната трговска сесија, поради што Безос падна на второто место со 115,6 милијарди долари.
Само во текот на 2018-та година, купувачите низ целиот свет за овој вид на услуги потрошиле 10,2 милијарди долари, што е за 42% повеќе во однос на 2017 година.
Dосега се пријавени над 5.850 барања за надомест, чија вкупна сума надминува 375 милиони долари.
Еден од одговорните лица во паркот смета дека на паркот ќе му бидат потребни 200 до 300 години за да се опорави од штетата што ја направила за само неколку недели,
Магазинот Forbes направи листа на телевизиски лица, кои благодарение на еден од најмоќните медиуми во светот, успеаја да инкасираат богатство изразено во милиони долари.