вторник, 22 октомври, 2019
Почетна Технологија

Технологија

Денес оваа услуга ја користат 370 компании ширум светот, а меѓу нив се и Nike, IBM, McDonald’s и други.
Мејл маркетингот може значајно да ги зголеми приходите на компанијата, ако работите се прават на вистински начин.
Newme нуди ретка можност луѓето да патуваат “од дома“ со помош на 2K HD видео.
За потребите на новиот производ Apple ќе работи со други компании, а очилата ќе преземаат пораки, слики и слично од нивниот iPhone и ќе ги проектираат пред корисникот.
Основната плата на Надела изнесува повеќе од 2,3 милиони долари, а најголем дел од сумата доаѓа од акции.
300 долари е просечниот износ што хакерите го бараат од жртвите за да им ги вратат и ослободат податоците.
Досега прототипот може да детектира стапка на дишење со точност што одговара на стандардните уреди за следење на виталните знаци.
Планот на Hyundai е до 2025 година да претстави 23 видови на електрични возила.
Министерството за финансии креираше онлајн – платформа преку која стопанските комори, фирмите и други правни субјекти и организации ќе можат да даваат предлози за решавање на проблеми со кои се соочуваат.
На почетокот на 2020 година на пазарот ќе се појави нов паметен накит, нова генерација и нов дизајн што ќе мери дополнителни перформанси.
Батеријата на Mudita Pure се полни преку USB-C влез, а трае до пет дена со нормално користење.
Подобрениот “гласовен водич“ кажува уште колку треба да одите пред да свртите и предупредува кога треба да се премине фреквентна раскрсница.
Матичната компанија на Porsche, Volkswagen AG, најголемиот производител на автомобили постави цел, во следните десет години, да создаде 22 милиони електричени возила, опфаќајки ги сите своите брендови.
Алатката своите мерења ги прави врз основа на собрани податоци од Google Maps и јавните информации за емисиите.
Кредитната картичка може на овој начин да се користи и за купување на производи онлајн.
Основите се поставени во 70-тите години на минатиот век од страна на Витингем, а првите комерцијални литиум јонски батерии се појавија во 1991 година.
Избери ја работата што ја сакаш и нема да мора да работиш ниту еден ден во животот.
Тие ќе се “натпреваруваат“ со евтините модели од Samsung што чинат 54 долари и небрендираните смартфони чијашто цена изнесува 37 долари.
Харис Салиќ од Босна и Херцеговина разви хидраулична роботска рака под името Has_One, пишува Akta.ba.Оваа роботска рака е наменета за едукација, како наставно помагало во основни, средни технички училишта, технички факултети и други институции што се занимаваат со едукација. Салиќ лично ја дизајнирал роботската рака за нејзина примена во...
Google arts & culture ги здружи силите во Версај со цел да обезбеди приватна виртуелна тура во домот на француското кралско семејство.Апликацијата, што го носи името Versailles: The Palase is yours, е достапна на англиски, француски и кинески јазик. Виртуелните посетители ќе можат да ја користат сопствената опрема за...
Од Twitter нагласуваат дека проблемот е воочен од 17-ти септември и дека повеќе нема да се користат телефонски броеви и мејлови за безбедноси причини и рекламирање.
Рендгенските снимки им се неопходни на стоматолозите за да го дијагностицираат здравјето на забите. Американскиот старт – ап Videa Health користи машинско учење и автоматско препознавање на снимки во стоматологијата.Оваа технологија овозможува на поголем број пациенти да им се забележат проблеми со забите без да трпат долготрајни и инвазивни...
LED светлата исто така менуваат боја во зависност од струењата во водата, а нивната светлина, фреквенција и острина зависи од нивото на кислород, заматеноста и PH вредноста на водата.
На овој начин ќе може да се користи еден добавувач за радио опрема, а друг за процесори, нешто што во моментов не е возможно.