среда, 8 јули, 2020
Почетна Новости

Новости

Петнаесети јули се определува за неработен ден заради непречено спроведување на изборниот процес за предвремените парламентарни избори и истиот нема да се одработува.
ФИТР ќе продолжи со поттикнување на ваков тип на соработка на домашните компании.
Аналитичарот на Imperial Capital, Давид Милер проценува дека акциите на Netflix до сега пораснале за 50,2% во однос на S&P 500, а во последните 18 месеци нивните акции пораснале за 81,6% во однос на S&P 500 индексот којшто во истиот период е зголемен за 26,1%.
На едно просечно четиричлено семејство во текот на јуни му беа потребни 33.487 денари за ги покрие основните трошоци за живот.
Од двете редовни аукции на државни хартии од вредност, во месец јули ќе се одржи само една аукција.
Британската кралска ковачница го овековечи Елтон Џон на златна монета од 1.000 фунти, со која се оддава почест на неговото музичко наследство.
Актуелниот мандат на Штериев е до 28-ми ноември оваа година, а на чело на оваа финансиска институција е од 2005-та година.
Се забранува влез на српски државјани во Грција поради ескалација на епидемијата од коронавирусот во Србија.
Индексот ги следи промените во секое тромесечје и во пракса, како што истакнуваат од Henley & Partners, бројот на достапни дестинации каде не треба виза значајно се разликува и зависи од тоа колку земјите се справуваат успешно со пандемијата.
Турција од извоз на маски и заштитна облека заработи 573,4 милиони долари во првите шест месеци оваа година.
Реконструкцијата на овој значаен енергетски објект, директно влијае на подобрување на економската состојба, преку развојот за пристапот и стабилноста во снабдувањето со електрична енергија, како за домаќинствата, така и за големите индустриски  капацитети, домашни и странски инвестиции
Трошоците на животот и цените на мало во јуни оваа година, во однос на претходниот месец, се зголемени за 0,8%.
Трговскиот дефицит, во периодот јануари ‒ мај 2020 година, изнесува 788.925.000 евра.
Покрај тоа, како што покажа германската студија, Западен Балкан има квалификувани занаетчии што и се потребни на Германија, а таа земја нема доволно такви луѓе – како ѕидари, водоводџии, електричари, столари.
Погледнете дали вашиот работодавец ќе ви овозможи да работите од дома еден ден во неделата – така на годишно ниво ќе ги намалите своите емисии на јаглерод диоксид за цел еден тон!
Ланецот кој го основаа актерот Роберт Де Ниро, славниот шеф Нобуоки Матсухиса и филмскиот продуцент Меир Тепер, доби средства за објектите кои се наоѓаат низ целата земја од Калифорнија до Тексас и Њујорк
Францускиот производител Peugeot планира да лансира уште еден кросовер во својата понуда, но овојпат во A сегментот.
Македонија е 96-та во светски рамки со увезена хартија во висина од 119.312.000 долари или 3,6% помалку во однос на 2018 година.
Според весникот, програмата наречена ’пресврт’ е на агендата на надзорниот одбор е во среда по кадровски прашања, по што ќе се одржи дискусија.
Сопственикот на брендот Zara, шпанскиот милијардер Ортега поседува недвижнини од 15,2 милијарди евра, со што го има најголемото портфолио меѓу супер – богатите на Стариот континент.
Од вкупно 30 најплатени професии, ние ги одвојуваме првите пет:
Во мај 18 пензионери, корисници на старосна пензија, на своите сметки добиваат по 53.371 денар, што е највисоката пензија во земјава.
Во претходните години, со помош на субвенции од Фондот за заштита на животната средина и обновување на енергија, набавени се дури 3.500 возила.