петок, 3 декември, 2021
Почетна Главна категорија Успешни приказни

Успешни приказни

Низа средби го тргнаа од улицата, а некои од луѓето што ги запознал му помогнаа да дојде до интервју за работа. Наскоро тој стана еден од основачите на компанијата Sun од Виетнам во 2012 година и сега е нејзин шеф.
Озлем, која е ќерка на лекар кој исто така од Турција дошол во Германија, вели дека дури и на денот на венчавката нашле време да поминат во лабораторија.
Познат е по тоа што станува милијардер на свои 49 години, но и по тоа што е ексцентричен кога станува збор за трошење на заработените пари на луксуз.
Miniso денес има над 4.200 продавници од кои 60% се во Кина, а остатокот во 80 земји во светот.
Денес им помага на многу компании да ги организираат своите финансии, а исто така тој е и мотивациски говорник.
Еден банкар рекол дека на прв поглед помислил дека се работи за муштерија, а не за сопственик на Lidl.
Тажно е што сме воспитани да ги понижуваме другите, наместо да го доведуваме во прашање системот што нè понижува
Компанијата Zoom вреди повеќе од IBM и AMD, по вртоглавиот пораст на акциите во вторникот од дури 41%. Пазарната вредност на компанијата, којашто им овозможува на корисниците да прават групни видео повици, во моментов е 129 милијарди долари, а само во вторникот се зголеми за 37 милијарди долари. Се...
Во 2017 година, Цептер беше најбогат во Србија, според магазинот Forbes.
Ед Ширан е планетарно познат пејач и текстописец од Велика Британија, чие богатство се проценува на околу 160 милиони долари.
Освен што е еден од најбогатите и најуспешни претприемачи во Хрватска, Емил ужива во пуштање музика на забави, а изјавил дека најмногу сака времето да го поминува со семејството и пријателите, како и на патувања.
Еден ден, додека чекал ред во автомобилот за McDonald’s во Ванкувер, тој забележал стар камион со натпис на фирма за отстранување ѓубре.
Денес богатството на Ортега, според Forbes, е 63,8 милијарди долари.
Во бизнис светот, Арно важи за немилосрден човек, кој вели дека парите не му се приоритет, но има завидна колекција од уметнички дела, недвижнини, јахта од 150 милиони долари...
На почетокот на 2017 година, нивната компанија Outfit 7 беше продадена на азиски инвеститори за една милијарда долари.
Мате Римац го носи приматот на еден од најбогатите луѓе во Хрватска.
Безос бил нејзиниот најверен читател кој ги оставал сите обврски што ги има за да може да ги чита нејзините ракописи.
Дел од приходите од нејзината работа, како и од заработката на нејзиниот сопруг, завршува во хуманитарни цели.
Сепак, за него на крајот од деведесеттите се покажаа како темел за главните работи кои почнаа да му се остваруваат во почетокот на новиот век.
“Кога го почнував овој бизнис, не го поврзував зборот дизајн со зборот работа. Мојата визија за мојата кариера беше налик на бајка“.
Таа би сакала да се врати во Хрватска и да отвори сопствено студио.
Како му успеа на едно чудно момче од Јужна Африка да стане најпознат инженер и претприемач во САД?
Најголемата разлика помеѓу индустријата од пред 40 години, кога започнав и денес е огромната конкуренција.