четврток, 9 јули, 2020
Ниту еднаш досега не е направена промена на оригиналната рецептура по којашто се произведува чоколадото.
Јасниот фокус на компанијата во унапредувањето на интегрираните и иновативни логистички решенија со помош на софистицираниот ИТ систем овозможија подружницата во Македонија да ја задржи силната позиција на пазарот.
Миа како ланец во подем ги препозна Мекиците од Стража и зборуваше со Игор Николоски. Миа Трпезановска има 12 години и е член на ЦЕЕД ЕДУ.
Соковите на почетокот ги подготвувал за пациентите од центарот за лечење на зависници од дрога, во Малибу, а за пет години центарот станува многу популарен во Холивуд.
Лебот го произведуваат на стар начин, познат како косовски начин, со природно киснење на тестото и се пече на дрва. Сè се прави рачно, само месењето на тестото е во миксер.
Кога ќе се спомене Ferrari, првата асоцијација се секогаш брзите црвени спортски автомобили и препознатливиот знак – црн коњ на две нозе на жолта позадина.
Шулц на секој можен начин се обидуваше да добие работа во Starbucks и го убедуваше директорот да отвори повеќе продавници. На крајот, по многу телефонски повици, тој станува маркетинг директор за двојно помала плата од претходното работно место.
Печатницата работи на усовршување на печатењето и негово доведување до перфекција.
Во рамките на вилата, која е отворена во текот на целата година, од неодамна е отворена и винарија, каде по специјална нарачка, од Грузија се донесени две амфори.
Она што ја направи големата промена на пантолоните, освен тексасот, беа нитните заедно со металните копчиња што придонесоа за цврстината на ова парче облека.
Основач на Samsonite е Џес Швајдер од Денвер, Колорадо. Тој во 1910 година го создаде првиот куфер и му го даде името според библискиот лик Samson.
Компанијата е во 100% приватна сопственост на фамилијата Ковачески и произведува производи од армиран полиестер, кои претежно се пласираат на европскиот пазар.
Вргањот е доминантен во извозот на Чапе фунги (сув и замрзнат вргањ, саламурен и во свежа состојба), и според Елена, Македонија го има најубавиот вргањ, со црна, темна капа и со најсилна арома.
Заклучно со 2013 година, компанијата вреди 1,6 милијарди евра, а вработува приближно 11.000 работници.
Приказната за Dove започна во 1955 година во САД, кога благодарение на браќата Левер, светот за прв пат имаше можност да се запознае со новиот сапун со интересно лого - гулаб.
Вредноста на компанијата се проценува на над 30 милијарди евра, бројката на вработени е приближно 122.000, а своите луксузни производи ги нуди во 3.708 локации во светот.
Почетоците на Mars датираат уште од 1911 година кога Френк К. Марс во својот двор во Минеаполис, Минесота почна да продава тазе слатки на големо.
Се плашевме да ја оставиме кошарката и многу се трудевме да останеме поврзани со овој спорт. Но, затворањето на линијата беше еден вид на откритие дека нашата историја не е поврзана само со светот на спортот.
Ја сработив домашната задача. Тропнав кај многу научници и микробиолози и сите беа доволно љубезни да ми кажат дека не сум луда.
Име, бренд, традиција, квалитет ... поим за успешност, креативност и иновативност - Patek Philippe.
Во 2012 година брендот регистрираше годишен обрт од 2,4 милијарди евра, продажба на производи во речиси 170 земји и повеќе од 25.000 вработени ширум светот.
Хју Хефнер ги советува претприемачите и сите што имаат идеја за свој бизнис да не попуштаат под притисокот од општеството, кое вака или онака ќе се обиде да ги пренасочи вашите идеи.
Шанел сакаше да носи машки алишта и често позајмуваше од нејзините љубовници, па не е ни чудно што нејзината инспирација за раните дизајни дојде токму од тие парчиња.
Не мораш да бидеш гениј или визионер, не мораш да имаш ни диплома за да бидеш успешен. Ти треба само добар план и идеја.