Технологија

Дел од корисниците се воодушевени, а други мислат дека сето тоа е малку необично и морбидно.
Акциите на американската комуникациска компанија, којашто во 2020 година за неколку пати ја зголемија вредност, на почетокот на оваа недела пораснаа за 8% на 448 долари.
Со криптовалутата од Босна и Херцеговина се “рудари“ од 25-ти септември минатата година.
Torc Robotics на почетокот беше самостојна американска компанија со којашто Daimler почна да соработува во 2019 година, но за брзо време ја презеде.
Во 2020 година, скоро еден од пет жители (19%) на Европската унија, на возраст од 16 до 74 години, користеле паметни часовници, фитнес нараквици, паметни очила или слушалки, облека или обувки поврзани со интернет и слични паметни додатоци.
Кук рече дека целта на овие бројни аквизиции е стекнување нови технологии и таленти.
Се размислувате да започнете со dropshipping. Слушнавте дека е одличен начин за заработка и сте заинтересирани да го испробате овој бизнис модел.
Проширувањето е дел од европското воведување на 5G на компанијата, бидејќи мобилните оператори имаат за цел да ги развиваат своите мрежи.
Според експертите, 5G се развива многу побрзо од очекуваното.
Сепак, познато е дека целта на конструкторите е новиот авион да може да развие брзина до 1,8 маха, а ќе се произведува во две верзии – со осум и со 30 патнички седишта.
“Facebook повторно условно нè прифати за пријател. Она што ме радува е фактот што Facebook се врати на преговарачка маса“, рекол Морисон.
Аналитичарите не очекуваат 6G мрежата да почне да функционира пред 2030 година, но најавите сугерираат дека Apple сака да учествува во најраните фази во развојот на новите технологии.
Според истите овие пресметки, ако биткоинот беше земја, само 30 други земји ќе користеа повеќе електрична енергија. Тоа би ги надминало годишните потреби за напојување на ОАЕ, Холандија, Филипини, Белгија, Австрија или Израел.
Недостигот на чипови уште им прави проблем на производителите на возила во САД, а тоа може да резултира со милијарди долари загуба.
Ова е прва услуга за електронска идентификација на граѓаните и ќе биде достапна веќе на крајот на април месец.
Photomath е апликација што ја користи камерата на мобилниот телефон за решавање на математички равенки.
Вкупно 56% од жените кои работат на технолошки работи забележале дека нивото на родова рамноправност во нивната организација е подобрена во пос.ледните две години
Биткоинот вчера скокна за нивото од 51.700 долари за прв пат во историјата, што е кулминација на оптимизмот што трае речиси две цели недели.
Алтернативите на растително месо добиваат сè поголема популарност бидејќи расте бројот на луѓе кои настојуваат да го намалат внесот на месо за да си помогнат на себе, на животните и на околината.
Оваа објава е одговор на предложениот закон во Австралија со кој би се принудиле технолошките компании да им плаќаат на медиумите за содржината која ја објавуваат на нивните платформи.
Овој технолошки гигант во пандемиската 2020 година има 92,5 милијарди посети месечно.
За многумина биткоинот е спој на логика и мистерија. Првата доаѓа од математика и криптографија, а мистериозноста е поради неговото непредвидливо движење.
Ова е едно од најчесто поставуваните прашања во врска со крипто валутите на коишто Народна банка дава одговор.
Онлајн продажбата на мало забележана во декември имаше огромен раст од 669% во однос на истиот месец од 2019 година.