Бизнис жени

Таа планира голем дел од богатството да го даде во хумани цели.
Целокупниот износ што ќе добие Бара е околу 201 пат повисок од просечната плата на вработените во General Motors.
Минатата година беше најбогата жена во Велика Британија, но во 2020 година даде 85 милиони фунти за хуманитарни цели.
Бидејќи ИКЕА ги интегрира социјалните претприемништва во нашиот синџир на вредности од 2013 година, имаме учење и искуство. Нашите соработки доведоа до одржлив бизнис за нашите партнери, што значи дека тие можат да планираат проширување и да создаваат долгорочни работни места.
Таа е една од 328 жени на листата милијардери на Forbes, што е зголемување во споредба на минатата година кога на списокот имаше 241
Франсис е претседател на филантропската организација на нејзиното семејство што го поддржува напредокот на науката и уметноста во Франција.
Советите на овие жени имаат смисла и се совпаѓаат со резултатите на многу истражувања кои покажуваат дека криењето на вашиот вистински идентитет на работа, вашата интровертна природа или емоционална душа, има негативно влијание на вашиот професионален придонес.
Од 15 акционерски друштва коишто котираат на берза, а на чие чело стојат жени, 73,3% оствариле добивка, додека со загуба работеле 26,7%.
“Ако сум можела да видам подалеку од другите, тоа е затоа што сум стоела на рамењата на неколку џинови“.
Како работодавачки во урбаните средини фигурираат 6.749 жени, додека во руралните средини тој број е помал и има 1.567 жени на таква позиција.
Анализите покажуваат дека жените сè повеќе сакаат да патуваат сами, одошто со нивните партнери, па соло патничките го надминаа бројот на мажи кои се одлучуваат на таков чекор.
Станува збор за Белгија, Канада, Данска, Франција, Исланд, Ирска, Латвија, Луксембург, Португалија и Шведска, коишто имаат 100 поени.
Санела Џенкинс е родена во Сараево, која по војната во Босна и Херцеговина, најпрво заминува во Хрватска, а од таму во Велика Британија. Таму дипломира информатика, а во 2009-та година ја создаде линијата на здрави напитоци Neuro.
Вкупно 56% од жените кои работат на технолошки работи забележале дека нивото на родова рамноправност во нивната организација е подобрена во пос.ледните две години
Неколку пати е прогласувана за една од најдобрите светски лидери и највлијателни луѓе во светот.
Витни Волф Херд го основа Bumble во 2014 година, набрзо откако го тужеше Тinder, нејзиниот претходен работодавец, за сексуално вознемирување.
Во Македонија 18,1% се жени кои се занимаваат со наука и инженерство.
Денес таа има повеќе од 100 патенти за своите пронајдоци и успеа да заработи три милијарди долари од продажба на своите производи.
Како прва дама на Америка ќе биде активна во повеќе сфери, а ќе се залага и за бесплатно школување, финансирање на истражувања на рак и поддршка на воените семејства.
Приватниот живот го држи подалеку од очите на јавноста, а ретко се појавува со нејзиниот сопруг, кој е професор по квантна хемија.
Благодарение на економската независност што ја имале, се избориле за висока рамноправност за тоа време.
Бројот на жени на високи раководни места во Германија, на почетокот на септември се намали на 23 од 29, колку што бил една година претходно.
Компанијата користи само органски и состојки коишто не содржат ГМО, а сите материјали што се користат за пакување се рециклираат и сите можат да се рециклираат 100%.
Производниот процес и асортиман го сочинуваат светски познати сирења, од моцарела до специјални сирења со вкус на чоколадо и кафе.