четврток, 13 мај, 2021

Бизнис жени

Сепак, иако е малку напорно, ова е убав начин да бидете близу до вашите деца, да им ја пружите целата љубов и внимание за да им покажете колку ги сакате и колку се важни, а и да заработите доволно.
Секој работодавач треба да изврши соодветна проценка пред да пристапи кон организирање на прекин на работниот процес поради деловни причини или поради причини на виша сила.
Агенција Марили ги избра најуспешните жени менаџери за 2019 година.
Откако производот им го покажала на пријателките, тие биле воодушевени.
Образованието би можело да биде главен фактор зошто сè  повеќе жени се вработуваат, вели Лаура Лорензети, уредник на LinkedIn.
Знаат дека неуспехот нема да им ги “скрши крилјата“.
Од нив 4,3 милиони се мажи (63% од вкупниот број на менаџери) и 2,5 милиони жени (37%).
Во Македонија, процентот на жени вработени е 45,2% од вкупниот број на вработени во земјата.
Бидете упорни, бидете одговорни, бидете дисциплинирани. Поставете си точно дефинирани цели кои ќе ви бидат главен фокус - тоа ќе ве води кон целта и реализацијата!
Уделот на жени иноватори скоро двојно се зголемува од 1998 година (6,8%) до 2017-та година (12,7%).
Само минатата година заработила 80,5 милиони долари со што стана 22 најплатена јавна личност во светот.
Ако децата растат со мајка која е вредна, одговорна и посветена, тогаш го прифаќаат таквото однесување и го пресликуваат кога ќе пораснат.
Нашите услуги се наменети не само за оние кои веќе имаат основано сопствен бизнис и сакааат да го унапредат своето работење, туку и за оние кои сакаат да се охрабрат да започнат сопствен бизнис, стартапи и новоосновани фирми.
Клум никогаш претходно немала желба да стане манекенка, туку сон ѝ било да стане дизајнерка.
Ние сме посветени на испорачување вредности кон сите клиенти, за иден успех на нашите компании и бизниси, нашите заедници и нашата држава.
Триесет и двегодишната тенисерка 11 години по ред беше една од најплатените спортистки во светот.
Овие жени биле хероини на своито време, со храбро срце, силен дух, истрајност...
Ријана паметно ги инвестира парите што ѝ стојат на располагање.
Научете сами на себе да си бидете приоритет.
Триесет и седумгодишната Бијонсе денес на својата сметка има богатство од над 470 милиони долари, што ја прави една од најплатените музички ѕвезди во светот.
Поранешна професорка по англиски јазик и мајка на четири деца е втора жена во Русија што станува милијардерка.
MiniPolis е реплика на мал град којшто има свој плоштад, улици,  продавници, банка, фризерница, цвеќара, пекара...сместени во тематски куќички
Бекамови поседуваат и недвижнини, вклучувајќи и стан во западен Лондон од околу 45 милиони долари, како и имот од скоро осум милиони долари.
Таа е жена без семејно богатство, без богат сопруг и без никакви инвеститори успеа да развие бизнис којшто денес вреди повеќе од милијарда долари.