вторник, 27 јули, 2021
Почетна Топ Вести

Топ Вести

Сепак, технички, бројот на беспилотни летала што се искористија во Токио не е рекорден, бидејќи таа титула припаѓа на автомобилската марка Hyundai, Genesis.
Amazon во овој момент спроведува истрага поради токсично однесување на вработени во одделот за технологија во облак.
Аналитичарите за периодот од април до јуни оваа година очекуваа добивка од 519 милиони евра, во однос на 390 милиони евра во истиот период лани.
Доколку се појави неусогласеност помеѓу текстот и содржината на електронското и печатеното издание, за точен, односно правно важен, ќе се смета текстот објавен во електронското издание.
Компаниите својата моментална бизнис ситуација генерално ја оцениле како нешто подобра, при што нивното задоволство се зголеми од јунските 99,7 поени на 100,4 поени овој месец, што е највисоко ниво од август 2018 година.
Рускиот производител Avtovaz ги отвори нарачките за унапредената Lada Niva Bronto, позната како 4х4 Bronto во Русија, која е уште порадикална верзија на безвременскиот оф-роуд модел.
Македонија е 86-та земја во светот по увоз на лап топ компјутери, чија вредност минатата година достигна 32.667.000 долари или 41,6% повеќе одошто во 2019 година.
Кога станува збор за можно отворање нови работни места во Германија, во моментов нема соодветни податоци. Како што е објаснето, со оглед на тоа што пандемијата сè уште трае, германските работодавци во овој момент не можат да проценат какви ќе бидат потребите на пазарот на трудот во наредните месеци.
Во 2020 година, бројот на работни часови во ЕУ се намали за 12,0% во споредба со 2019 година.
Коњското месо во продавници и на интернет се продавало како телешко, утврди истрага на агенцијата на Европската унија којашто на европските земји им помага во борбата против меѓународни измами и тероризам.
Ако сакате да “баратате“ со пари како професионалец, следете ги овие навики на искусни инвеститори.
Новата цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 71 денар, додека литар ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе чини 73 денари.
Корисниците од сега може и да одговараат на конкретна порака во рамки на разговорот, што им овозможува и корисниците и на брендовите подобро да го следат текот на конверзацијата.
Од почетокот на годината, во Хрватска се регистрирани повеќе од 5,3 милиони туристи, што е околу 30 милиони ноќевања.
89,90% од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.
По вчерашниот благ пораст на вредноста, пазарот на криптовалути утрово забележа нешто поголемо зголемување до 9%.
Кина е најголем извозник во светот, покривајќи 20,8% и оствари заработка од 921,1 милион долари во 2020 година.
Специјалниот финансиски извештај кој  го објави Ватикан покажува дефицит од 64,8 милиони евра за 2020, што е пад во однос на дефицитот од 79,2 милиони во 2019 година.
Емисијата на обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола се врши заради подобрување на финансискиот потенцијал на Друштвото и остварување на планираните цели и стратегии за негов раст и развој.
Битиќи пишува дека во моментот се работи на неколку законски решенија кои треба да воведат промена во актуелната состојба да го олеснат влезот и да се овозможат дополнителни финансии од приватни инвеститори во старт-ап компаниите.
Како водечки светски производител на индустриски суровини, како што се челик и цемент, Кина би можела најмногу да трпи од оваа давачка.
Милијардерот и инвеститор Ворен Бафет во 1999 година даде совет како да се стане богат, а се применува и денес.
Биткоинот во последната година доби на популарност и сега со него тргуваат и обични луѓе, инвестициони фондови и големи корпорации.
Недвижнините на хрватското приморје се продаваат по исклучително високи цени, а износот што треба да се одвои за нив постојано расте.