ДЗС: Во јуни 66,5 отсто од потрошената струја е од домашно производство

17

Во јуни годинава во земјава вкупно се потрошени 529.670 мегават часови електрична енергија, 17,457 милиони нормални кубни метри природен гас, 281.511 тони јаглен и 97.130 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 66,5 отсто од вкупно потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 93,17 отсто од потрошениот јаглен се употребени за производство на струја.