Peugeot електрифицираше дури 70% од моделите

9

Електрификацијата е централен дел од стратегијата на Peugeot, така што новиот Peugeot 308, кој се очекува наесен, ќе биде достапен со два „plug-in“ хибридни мотори при лансирање, и за седан и за караван.

Со овие иновации, уделот на електрифицирани модели од изборот на брендот Peugeot оваа година ќе се зголеми на 70 проценти, земајќи ги предвид и патничките и лесните комерцијални возила. Се очекува 85 проценти од моделите на марката да се електрифицираат во 2023 година, а 100-процентна пресвртница во Европа ќе биде постигната во 2025 година.

Peugeot започна да ја електрифицира својата палета на возила пред само три години со лансирањето на моделот е-208.