Aкциите на Мајкрософт на историски максимум

17

Акциите на технолошкиот гигант Мајкрософт достигнаа ново највисоко ниво од 360,53 долари по акција на затворањето на американската берза по осум последователни дена раст.

Како што пренесува CNBC, акциите пораснале за 1,12 отсто за 24 часа, а пазарната вредност на Мајкрософт сега е околу 2,68 трилиони долари.

Отворена вештачка интелигенција, стратешкиот партнер за вештачка интелигенција на Мајкрософт, објави серија ажурирања на своите производи на конференцијата во Сан Франциско во понеделникот, како и планови да им овозможи на корисниците да градат свои верзии на четботот Chat GPT.