ApeCoin останува на Etherium, и покрај високите такси

9

Заедницата ApeCoin го одобри предлогот за задржување на токенот APE во блокчејнот Ethereum, и покрај некои претходни загрижености за високата цена на трансакциите во синџирот.

Предлогот AIP-41 беше поддржан од 53,6% од заедницата, која се приклучи на Twitter за да ја сподели својата позиција.

ApeCoin мора да остане во екосистемот на Etherium и да не мигрира на друго место во синџир од прв слој или страничен синџир што не е обезбеден од Etherium.

До денес, речиси 3,8 милиони иматели на токени го отфрлија претходното барање од Yuga Labs со кое се повикува ApeCoin да мигрира кон сопствен синџир, за да се скалира.

Разговорот во заедницата за одвојување на Etherium започна во мај, кога корисниците пријавија „неуспешни трансакции“ за време на објавувањето и продажбата на Otherdeed NFT. Големата побарувачка за Etherium и високите такси платени за стекнување на виртуелно земјиште предизвикаа дебата.

Во предлогот се признава дека „мигрирањето во друг синџир е скапа, ризична и сложена работа со многу подвижни делови, што може, доколку не се земе предвид, да доведе до катастрофални загуби или, во најлош случај, до неуспех од Yuga Labs и други субјекти што инаку би имале значење за ApeCoin“.

И покрај високите трошоци на Etherium, промената се покажа како „комплексна и скапа“ за DAO. ApeCoin исто така додаде дека безбедноста на Etherium останува број еден во моментот, но тоа не ги елиминира можностите за идни дополнувања и транзиции за децентрализираната автономна организација.

Предлогот исто така наведува дека „сите решенија од втор слој што се заштитени од Ethereum и покажуваат значително подобрување во трошоците и брзината“ веќе постојат и потенцијално би можеле да бидат истражени во иден AIP.

Во моментот на пишување, APE останува 39-ти најголем токен, тргувајќи се во опсегот на цени од 5,6 до 6 долари.

Во меѓувреме, Etherium го заврши спојувањето во тест мрежата Ropsten пред спојувањето на главната мрежа, кое се очекува ова лето.