Беркшир Хатавеј постигна рекорден оперативен профит

82

Berkshire Hathaway Inc. Ворен Бафет објави рекордна оперативна заработка за годината, помогната од силните резултати во многу подружници на конгломератот.
Компанијата со седиште во Омаха, Небраска објави оперативен приход од 30,8 милијарди долари за 2022 година. Оперативниот приход на компанијата во четвртиот квартал беше 6,7 милијарди долари, во споредба со 7,3 милијарди долари една година порано.

Компанијата објави откуп на акции од 2,6 милијарди долари во четвртиот квартал.