Биткоинот може да се подготви за значителен „отскок“ во цената

72

Популарен крипто-стратег и трговец предвидува значителен пораст на биткоинот бидејќи „биковите“ се обидуваат да ја задржат поддршката од околу 40.000 долари.

Џастин Бенет сподели за своите повеќе од 96.000 следбеници на Твитер дека „отскокот“ на Биткоин од 90-дневното најниско ниво од 39.796 долари укажува дека БТК треба да тргне нагоре.

„БТК има навика да паѓа 4% -8% под „фитилите“ за ликвидација [на 4 декември] пред да отскокне. Ова се случи пет пати од почетокот на 2021 година, не сметајќи ги случувањата од четврти декември. Денешното дно е 5,7% под ликвидационото ниско ниво од 42.000 долари. Време е за отскок“, вели тој.

На 4 декември, Биткоин падна во вредност од 22 отсто за еден ден од околу 53.000 долари на 42.000 долари пред купувачите да влезат и да го турнат БТК на 49.152 долари.

„Ми се допаѓа идејата за враќање помеѓу 38.000 и 40.000 долари. Ајде да зборуваме за цели. Ако го добиеме тој отскок, или околу 40.000 долари или околу 35.000 долари. Сега, ако го погледнете секој пат кога Биткоин го прави ова од почетокот на 2021 година, просечното отскокнување по настан за ликвидација, а потоа движење од долу нагоре, секој пат кога тоа го прави, просечниот отскок е околу 63%. […] Така, со просек од 63%, можеме да видиме како Биткоин ќе се врати не само на 45.000 долари, туку и на 53.000 долари“, тврди крипто-стратегот.