Биткоинот скокна над 20.000 долари за прв пат по повеќе од два месеци

21

Биткоинот се искачи над 20.000 долари во саботата за прв пат по повеќе од два месеци.
Биткоинот, најголемата и најпозната криптовалута во светот, поскапе за 4,6% до 20.853 долари во 01:01 часот по Гринич во саботата, додавајќи 922 долари на претходното затворање.

Криптовалутата е зголемена за 26,4% од нејзиниот годишен минимум од 16.496 долари од 1 јануари.

Ether се зголеми за 5,91% до 1.536,9 долари во саботата, додавајќи 85,90 долари на претходното затворање.