Cardano ќе достигне 10 долари порано од очекуваното, вели Гамбардело

9

Ден Гамбадело, огромен обожавател на Cardano, домаќин на популарниот канал на YouTube Crypto Capital Venture и почитуван член на заедницата, вчера им кажа на своите повеќе од 229.000 следбеници на Твитер дека АDА ќе достигне 10 долари наскоро од очекуваното.

Тој потоа објасни дека ако цената на токенот достигне 10 долари, пазарната капитализација на Cardano ќе биде само околу 330 милијарди долари.

Се разбира, дури и 330 милијарди долари се 50% повеќе од моменталната пазарна капитализација на Etherium, што е приближно 220 милијарди долари, но има неколку криптоаналитичари, како што е Crypto Jebb, кои веруваат дека Cardano може да го надмине Etherium.

Во понеделникот (6-ти јуни), Гамбардело во видео на YouTube рече дека АDА е „на работ на пробив“ и дека очекува „масовно“ зголемување на цените.

На 12 мај, тој рече дека Ден „тивко се позиционира како најодржлив, безбеден и најскалабилен блокчејн“.

Во врска со перформансите на АDА на тековниот „мечкин пазар“, тој на 13 мај го рече следново: „Свесен сум 100% дека АDА има помалку добри резултати за време на падовите. Луѓето не сфаќаат дека тоа е една од причините зошто толку многу ми се допаѓа. Затоа што, иако има послаби перформанси при надолен тренд, има подобри резултати при нагорен тренд. Тоа значи дека во моментов имаме многу потценето средство со најголем потенцијал за раст. Ова е мое мислење за пазарот. Ова е мојот пристап. Ова е мое мислење, врз основа на мојот апетит за ризик и она што го сметам за привлечна можност. Ова не е совет за никого да купи ADA. Ве молам бидете внимателни“.