Дали сте претставителна личност?

5

zena

Фото: Pexels

Многумина веруваат дека да се биде допадлив е карактеристика што ја поседуваат луѓето со добар изглед, талент, социјални врски… Но, некои личности иако немаат многу пари или социјални врски секогаш зрачат со позитивна енергија и самодоверба. Секој ги сака претставителните личности во својот живот бидејќи од нив може да се побара помош, совети и пријатни се за дружење.

Овие навики се карактеристични за претставителните личности:

Се фокусираат на луѓето

Претставителните личности се интересираат за луѓето околу нив. Тие не го трошат времето размислувајќи само за себе и тоа како изгледаат бидејќи им посветуваат внимание на луѓето со кои разговараат.

Наоѓаат причина да го сакаат животот

Тие се позитивни и енергични, никогаш не им е здодевно бидејќи го гледаат животот како неверојатна авантура, а на проблемите гледаат како на привремени пречки.

Тие ги третираат сите со почит

Без разлика дали разговараат со нивните најголеми клиенти или со колеги тие се љубезни и сите ги третираат со почит.

Имаат интегритет

Јавно ги изнесуваат своите уверувања дури и кога тие верувања не се во согласност со мнозинството. Внимаваат на другите луѓе и нивните потреби и им помагаат на оние на кои тоа им е потребно. Не се претставува како поинаква личност пред другите, искрена е и има внатрешно чувство за морална доследност.

Не се наметнуваат

Тие не доминираат во разговорот со приказни за тоа колку се паметни и успешни. Не сакаат да се наметнуваат со нивните фалби за да го привлечат вниманието бидејќи се свесни за спротивниот ефект.

Почесто се смеат

Луѓето природно и несвесно се огледало на говорот на телото на личноста со кои разговараат. Тие се насмевнуваат за време на разговорот, а насмевката несвесно ја возвраќа и личноста со која зборуваат.