среда, 3 март, 2021
Почетна Автори Објави од Александра Петровска

Александра Петровска

26631 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
- реклама -

Најчитани

И годинава субвенции за купување на сончеви колектори, пвц прозори, печки на пелети

Надоместокот на дел од средствата од дел II од оваа програма ќе го остварат лицата кои досега не користеле средства од Буџетот на Република Северна Македонија за наведените мерки во дел II од оваа програма.

Просечната плата им е 500 евра, а 80% од становите ги купуваат во кеш

Во текот на 2020 година се продадени околу 130.000 недвижнини се купени. Од нив 80 -90.000  се станови, а цената на квадрат достигнува и до 3.000 евра.

Домаќинствата ќе може сами да си произведуваат струја, а вишокот да го продаваат

Домаќинствата да можат на своите кровови да постават фотонапонски електрани за сопствено производство, а вишокот да го продаваат на својот снабдувач

Обрасците м1 и м2 за само неколку минути преку порталот за е – услуги

Министерот Манчевски презентираше како за само неколку минути може да се добие образец м1 и м2 од пријава и одјава во задолжително социјално осигурување.

Македонските компании ќе мора да се преориентираат на кинескиот пазар ако  ЕУ не ги...

Навремена и доследна акција според него треба да имаме и во насока на достигање на стандардите за квалитетен живот кои важат во земјите во ЕУ и НАТО, а која е според него единствен начин да се заборават проблемите во евроинтегративните процеси.