Дечињата од целиот свет може да го следат Дедо Мраз преку Google и Norad

50

lighten bag

Полека, но сигурно, почнува да се чувствува предновогодишната еуфорија во која уживаат сите генерации. Најмалите најмногу се радуваат на подароците и најголемата асоцијација на Нова година – Дедо Мраз.

norad

Дечињата ширум светот ќе имаат можност не само да си посакаат подарок, туку и да го следат Дедо Мраз на неговиот пат.

Google и Microsoft во соработка со северноамериканската воздухопловна одбранбена команда Norad изработија посебна интернет страница за таа намена.

seloto na dedo mraz

До празникот Бадник ќе може дечињата да го посетуваат селото на Дедо Мраз, а на Бадниковата вечер ќе се активираат и картите на кои може да се следат локациите низ кои поминува најомилениот дедо меѓу децата.

Google во селото на Дедо Мраз секој ден ќе отклучува нов проект или игра за деца, а во забавата можат да уживаат и повозрасните.