Долга редица за новиот Mustang од 325.000 долари

70

Ford Mustang GTD е вистински хит – повеќе од 7.500 Американци веќе се пријавиле да го купат овој автомобил од 325.000 долари.

Како што пишува TopGear, нарачките се затворени, а се работи за тркачки автомобил од класата IMSA GTD, што одговара на спецификацијата FIA ​​GT3. Овој Mustang, иако е тркачки автомобил, и смее да вози по пат.

Над 800 КС, осум брзини, …
Опремен со елементи на активна аеродинамика, овој автомобил е придвижуван од мотор кој сега испорачува повеќе од 800 КС.

„Top Gear“ пишува дека од „Ford“ им било кажано дека „GTD“ ќе биде произведен во ограничен број, не се знае во кој точно, но се проценува дека бројот варира меѓу 1.000 и 2.000 автомобили. Ако „Ford“ не сака да ги разочара потенцијални купувачи, ќе мора да ја зголеми таа бројка. Посебно бидејќи продажбата во Европа не е ни започната.

Фото: facebook