Еколошки ламби од песок

3

luksuz-enterijer-dizajn-osvetljenje-plaza-pesak (3)Шпанската дизајнерска куќа Alien and monkey, претстави уникатни ламби во форма на коцка направени од песок со користење на традиционалните производствени керамички техники.

Новиот материријал, песок печен во печка, може да се користи подолг временски период. Со текот на времето ламбите ќе почнат да се распаѓаат и на крај повторно ќе се претворат во песок, што значи дека истите се биоразградливи.

Ламбите се дизајн којшто може да се искористи за висечки лустер, но и како столна лампа. Тие се одлично дополнување на една летна романтична вечера на плажа.

luksuz-enterijer-dizajn-osvetljenje-plaza-pesak (2)luksuz-enterijer-dizajn-osvetljenje-plaza-pesak-99luksuz-enterijer-dizajn-osvetljenje-plaza-pesak (6)