Ethereum дава ветувачки знаци

32

Ethereum прави значителни чекори во својата потрага да биде целосно дефлациско средство, откако ја регистрира првата недела на дефлациони емисии.

Иако ова можеби не е тренд, засега е мал поглед во иднината на она што претстои на мрежата.

Во позадина на импресивните перформанси на цените и растечката побарувачка, Etherium одбележува 7 последователни денови на дефлациски емисии. Ова значи дека повеќе ЕТН е уништено во временската рамка отколку што е создадено со копање.

Основата за воведување на дефлација ја постави лондонскиот „хард форк“ преку воведувањето на механизам за горење. Оттогаш се „изгорени“ повеќе од 3 милијарди долари, а податоците од Ultrasound Money покажуваат дека дневно согоруваат 15.000 ЕТH, што се проценува на околу 60 милиони долари со оглед на тековните цени.

Цените на бензинот, исто така, може да играат улога во неодамнешниот тренд на средства. Цените на бензинот драматично се зголемија во последниве недели до тој степен што просечните трошоци за трансакцијата на мрежата се над 50 долари.

„Поради сегашното издавање на PoW (4,5%), дефлацискиот ЕТН не беше нешто што се очекуваше да се случи до „спојувањето““, рече Ентони Сасано, ко-основач на EthHub во The Daily Gwei.

Преминот кон ETH 2.0 се очекува во 2022 година, но сепак е редок поглед на иднината на средството.

Etherium продолжи со своите силни перформанси во октомври, откако достигне ново највисоко ниво на сите времиња од 4.664 долари. Пазарната капитализација на втората по големина криптовалута е 535 милијарди долари.

Кога ќе излезе Etherium 2.0, тој ќе воведе повеќе од само дефлациски притисоци. Аналитичката фирма Ultrasound предвидува дека по транзицијата, понудата на средството може да се намалува за 2% годишно.