Гасот во Европа поевтини – за прв пат од февруари

38

Цената на гасот во Европа падна под 900 долари за 1.000 кубни метри, што се случи за прв пат од 22 февруари, покажуваат податоците на лондонската берза ICE.

Цената на гасот за испораки во јули падна на 894,5 долари за 1.000 кубни метри.