Газпром: Испораките на гас во Европа течат според барањата на потрошувачите

23

Руски Гзспром објави дека денеска испорачува природен гас за Европа преку Украина во согласност со барањата на европските потрошувачи.

Според податоците, барањата за испораки денеска изнесуваат 92,1 милиони кубни метри, наспроти 92,4 милиони кубни метри во саботата, јави ТАСС.