Google дава попуст од 200 долари на новите паметни телефони Pixel 6

23

Интернет гигантот Google ги понуди своите нови паметни телефони Pixel 6 и Pixel 6 Pro по намалени цени од 200 долари под еден услов – купувачите да бидат претплатници на мобилниот оператор Google Fi за 120 последователни дена.

Стандардните цени на Pixel 6 и Pixel 6 Pro 5G се 599 долари и 899 долари, соодветно, но според условите на промоцијата, двата паметни телефони можат да се купат за 399 и 699 долари, соодветно. Во исто време, не е неопходно купувачите да ги предадат старите телефони за возврат.

Pixel 6 е еден од телефоните со најдобра камера на пазарот и по цената што ја најавува Google е без конкуренција. Моделот има 6,7-инчен LTPO AMOLED екран со фреквенција од 120 Hz, 12GB RAM и сензори со резолуција од 48MP, 12.5MP и 50MP со 4x оптички зум.

Google Fi е виртуелен мобилен оператор (MVNO) познат по своите политики за отклучување на предводнички безжичен уред. Новиот предлог на компанијата несомнено ќе предизвика голем интерес кај почитувачите на класа смартфони.