Google го одложи враќањето во канцеларија за 2022 година

8

Google го продолжува своето задолжително враќање во канцеларијата до јануари следната година, рече извршниот директор Сундар Пичаи, наведувајќи ја неизвесноста предизвикана од пандемијата на коронавирус во многу делови на светот
Брзото ширење на многу заразната делта-варијанта на коронавирус ги натера компаниите да ја преиспитаат својата политика за маски и вакцинација.

„По 10 јануари, ќе им дозволиме на државите и локациите да одредат кога да престанат да волонтираат од дома врз основа на локалните услови“, сподели Пичаи во е -пошта до официјалните лица.

Во последните неколку недели, голем број компании, вклучително и Amazon.com и Lyft, го одложија датумот на враќање во канцеларијата за нивните американски вработени до 2022 година поради пандемијата. Facebook неодамна им рече на своите работници во Соединетите држави дека не треба да одат во нејзините канцеларии до јануари.

Претходно оваа година, Google го одложи враќањето од септември до октомври. Тоа беше една од првите компании што побара од своите вработени да работат од дома поради здравствената криза.

Компанијата ќе даде 30 дена известување кога се очекува да ги врати своите вработени во канцелариите, додаде Пичаи, но засега не е избран датум.

„Патот напред може да биде подолг и потежок отколку што се надеваме, но сепак сум оптимист дека можеме да го поминеме заедно“, напиша Пичаи.