Хаос на германските аеродроми: Зафатен е ИТ системот на најголемата авиокомпанија (Видео)

41

Голем број летови на Луфтханза беа откажани поради пад на системот, што доведе до целосен хаос на аеродромите, јавуваат локалните медиуми.

Според информациите на RTL, големи делови од ИТ системот откажале, што довело до далекусежни последици за патниците и вработените. Портпаролот на авиокомпанијата ги потврди проблемите и истакна дека моментално е во процес на откривање на точниот обем на хаосот.

Голем број летови веќе беа одложени или дури откажани во средата наутро. Ова беше потврдено и на веб-страницата Flightradar24. Не е јасно кога Луфтханза ќе ја стави ситуацијата под контрола и што ги предизвика проблемите со компјутерот.

Фото: Pixabay