Хотели на вода – Amazon Cruise Ships

3

630x355Aqua Expeditions компанијата чија дејност се луксузни бродови за крстарење, во соработка со перуанскиот архитект Жорди Пуиг го најави комплетното реновирање на нивните два брода Aqua Amazon и Aria Amazon, пишува ТравелПулс.

Бродовите што за прв пат запловија во 2008 и 2011 крстарат по реката Амазон во Перу, а на гостите им нудат пакети од три, четири и седум ноќи.

Проектот вклучува целосно реновирање на ентериерот и екстериерот на превозните средства. Целата дрвенарија, тендите, подовите, мебелот, бањите и сите останати додатоци во апартманите ќе бидат заменети со нови.

Покрај тоа бродовите ќе добијат и нови 10 патнички чамци.

Aqua Amazon вклучува вкупно 12 апартмани, а Aria Amazon 16.
aqua-and-aria-amazon-luxury-cruises-36809574-1421843358-ImageGalleryLightboxAria-Amazon-05-630x318New-8-2015-Aria-Amazon-Design-Suite-Double-Set-Up-Low-Resolutionaqua-expeditions-aria-stateroomAria-Amazon-06-630x345aria-lounge-1-599x399 (1)New-8-2015-Aria-Amazon-Design-Suite-Low-Resolutionaqua-and-aria-amazon-luxury-cruises-33340887-1421843358-ImageGalleryLightbox