IMUSIC – бесплатна платформа за стриминг музика со повеќе од шест милиони песни

21

Постојат многу начини да уживате во музиката денес, а покрај дарежливата понуда на комерцијални услуги за стриминг, можете да најдете и бројни апликации за слушање меѓународно радио, како и донекаде помалку познати платформи за стриминг музика. IMUSIC припаѓа на последната група.

Тоа е ерменски стриминг музички сервис кој нуди нешто повеќе од шест милиони песни во својата библиотека, и иако ова е смешно мало во споредба со, на пример, Spotify, кој нуди околу 70 милиони песни, во овој случај предноста е што можете да слушајте ги без никакви надоместоци и ограничувања (дури и првично не е неопходно да се отвори корисничка сметка за да се слуша музика).

Понудата на светската музика е релативно солидна, но не може да се спореди со популарните комерцијални услуги, додека на овој сервис по правило нема да најдете артисти од Македонија, па тоа дефинитивно треба да го имате на ум. Од друга страна, самата апликација всушност пријатно изненадува со својот интерфејс и основните можности (иако има простор за подобрување).

Многу е лесно да се бараат и пронајдат песни и омилени изведувачи, но и да се слушаат бројни плејлисти. Покрај тоа, IMUSIC нуди и неколку радио станици, има и канали со тематски избрана музика, а секако е погодно да слушате музика според расположението, според жанрот и да откривате и слушате музика базирана на омилените на другите корисници.

Покрај сето тоа, постои и можност за прикачување на сопствена музика, креирање плејлисти (можно е и создавање плејлисти заедно со пријателите), а тука се и сите други можности кои се очекуваат од таква услуга, заедно со поддршка за Android Автоматски. Исто така, IMUSIC ќе препорача музика врз основа на преференции. Што се однесува до квалитетот на звукот, тоа е прифатливо за сите работи (иако ќе се разликува малку).

Меѓу другите интересни работи што треба да се издвојат, има и наградна игра. Имено, оние кои сакаат да си играат и во исто време се добри познавачи на музиката, можат да се пробаат во играта на погодување музика и да освојат различни награди. Накратко, оние кои бараат бесплатна услуга за стриминг музика со која можат да откријат сосема нова музика – ќе го најдат токму она што го барале во IMUSIC.