Карлсберг: Продажбата може да потрае

51

Данската групација Карлсберг смета дека продажбата на бизнисот во Русија би можела да потрае и до една година.
Во соопштението на оваа компанија потсетува дека „Карлсберг“ на 28 март ја објави одлуката да побара целосен прекин на бизнисот во Русија, по почетокот на руската инвазија на Украина.

Процесот на повлекување на „Карлберг“ би можел да трае 12 месеци, пренесе ТАСС.

Засега не е познато дали Карлсберг очекува финансиски загуби кога станува збор за продажба на бизнисот во Русија.