„Кит“ купува SHIB за 38 милиони долари

14

Нов Shiba Inu „кит“ се појави на интернет откако купи 850 милијарди токени SHIB во вредност од 38 милиони долари.

Трансакцијата се случи во вторникот, непосредно пред полноќ, додека токенот штотуку ја започна својата корекција и се тргуваше за 0,0000048 долари. Таквата силна куповна моќ, за жал, не може да го „вивне“ SHIB повисоко и да поттикне нагорен тренд.

Со повеќе „китови“ кои влегуваат на пазарот, SHIB постојано се развива, а пазарната цена се чини дека се бори да ја пробие областа од 0,000046 долари.

Други „китови“, исто така, остануваат сопственици на Shiba Inu, држејќи токени во вредност од повеќе од 2,3 милијарди долари, додека претходно беа околу 1,8 милијарди долари. Промената во трендот дојде набргу по корекцијата на глобалниот пазар на криптовалути.

Повеќето китови купиле SHIB со голем попуст од 15% во споредба со претходниот опсег на тргување. Китовите, исто така, станаа апсолутно мнозинство во синџирот, купувајќи 72% од циркулирачката понуда, што ја става Shiba главно во рацете на големите паричници.

Во моментот на објавување, SHIB се тргува за 0,0000429 $, за околу 6,4% пад за тој ден. Токенот не успеа да го продолжи својот пораст и се тргуваше со локална поддршка, додека податоците за синџирот укажуваат на брз пад на обемот на тргување, што укажува дека трговците сè уште не одлучиле за идната насока на цената на средствата.