Кои се најдобрите хотели во Европа

85

US News & World Report го објави своето 13-то годишно рангирање на најдобри хотели за патници оваа недела. Рангирањето се заснова на три фактори: бројот на награди добиени од туристичката индустрија, оценката за ѕвезди на хотелот и прегледите на гостите од веб-страницата за патувања Tripadvisor.

Поголема тежина добија оние кои добија „високо селективни“ награди, како и оние со повеќе критики од патниците, се вели во соопштението за печатот.

Извештајот ги рангира само „луксузните“ хотели и одморалишта, кои US News ги дефинира како оние со просечни оценки од 4 до 5 ѕвезди, иако сега вклучува избрани хотели со 3,5 ѕвезди, соопшти компанијата.

За да се земе предвид, хотелите исто така мора да имаат најмалку 20 соби, се вели во соопштението на US News & World Report.

Најдобро оценети хотели во Европа:

  1. Waldorf Astoria Amsterdam —Амстердам Холандија
  2. Grand Hotel Tremezzo — Тремецо, Италија
  3. La Reserve Paris Hotel and Spa —Париз, Франција
  4. The Goring — Лондон, Обединето Крластво
  5. The Connaught —Лондон, Обединето Кралство

Минатогодишниот хотел број 1, Le Bristol Paris, годинава го зазеде шестото место.

Waldorf Astoria Amsterdam за прв пат го освои првото место во Европа. Се состои од шест вили покрај каналот и има ресторан Мишелин со две ѕвезди, специјализиран за вегетаријанска кујна.

Хотелот број 2 во Европа, Гранд Хотел Тремецо, има поглед на познатото италијанско езеро Комо.

US News & World Report ги рангира хотелите во 39 европски земји, од Албанија до Велс.

Фото: facebook