Lensa – моќен едитор, дизајниран за ретуширање и уредување фотографии

4

Веќе на прв поглед е јасно дека Lensa е еден од оние мобилни уредувачи на слики што нуди буквално се што ви треба за да ги усовршите, коригирате и ретуширате фотографиите. Зад Lensa стои Prisma Labs, веќе познати по Prisma Photo Editor, апликација која е специјализирана за уметничка стилизација на фотографии.

Она што го прави Lensа толку интересен, пред се, е фактот што овозможува релативно прецизно ретуширање на фотографиите, што значи дека е навистина идеална апликација за брзо и безболно завршување на селфи фотографиите во движење.

На пример, можете лесно да ги отстраните досадните детали од сликите, да ги исправите несовршеностите на лицето, да ја разубавите кожата, да ги намалите или отстраните темните кругови, да ја заматите позадината и сè друго што ќе го направи личниот портрет практично беспрекорен (исто така се потпира на вештачка интелигенција).

Секако, има и други интересни карактеристики како и можност за прилагодување на цела низа други параметри како што се прилагодување на експозицијата, заситеност на бојата, острината и слично. Покрај тоа, функцијата Magic Correction е особено корисна, која се покажа како доста успешна во автоматското завршување на саканата слика; нешто што ќе го ценат сите оние кои не сакаат да губат премногу време на рачна обработка на слики.

Непотребно е да се каже дека достапни се различни филтри и ефекти, како и многу други работи кои се типични за способните мобилни уредувачи на слики. Основната верзија на Lensа е доста ограничена (неделно може да се обработуваат пет слики), а доколку сакате да ги отстраните ограничувањата, треба да плаќате околу 20 евра годишно.