LG Electronics со приход од 12,51 милијарди долари

4

VBK-LG_98859fКомпанијата LG Electronics ги објави финансиските резултати според кои е забележан консолидиран приход од  12,51 милијарди  долари.

Силната конкуренција на пазарот на телевизори и неповолниот двизен курс влијаеа на вкупните приходи во споредба со третиот квартал од 2012 година, додека продажбата на мобилни телефони порасна за 24% во однос на истиот период минатата година.

LG исто така забележа зголемување на оперативниот профит за 27% во однос на истиот период минатата година.