недела, 18 октомври, 2020
Почетна Ознаки економија

Ознака: економија

- реклама -

Најчитани

Членките на ЕУ договорија нови правила за патување, се воведуваат четири категории

Пандемската мапа е заедничко мапирање на ризични подрачја во ЕУ. Државите и регионите на мапата ќе бидат обележени со зелена, портокалова, црвена и сива боја.

Оваа држава подобро и од Шведска се справува со пандемијата

Станува збор за земја во која малите семејни бизниси управуваат со економијата, контролираат над 60% од расположливиот доход, обезбедувајќи околу 80 % од вработеноста во земјата и произведувајќи 90% од храната што се консумира.

Печатени куќи од Чачак – готови за 15 часа, а квадрат чини 195 евра

Првите пилот-куќи во Србија ќе бидат изградени на почетокот на третиот квартал од 2021 година во Чачак.

Зошто во време на најголема криза инвестираат милијарди во “пропаднат“ сектор

На прашањето дали е вистинско време да се вложат пари во овој сектор, со оглед на неизвесноста, ал-Катеб вели дека тоа е “златна можност“, бидејќи работна сила е достапна, а цената на материјалите е многу пониска од порано.

Слатка одмазда: Банката одбила да му даде кредит, а 18 години подоцна ја купи

Денес им помага на многу компании да ги организираат своите финансии, а исто така тој е и мотивациски говорник.