Мис вештачка интелигенција е Кенза Лили од Мароко, креаторите добија 13.000 долари

188

Најубавата „девојка“ создадена со помош на вештачка интелигенција (АИ) е Кенза Лили од Мароко, одлучија организаторите на првите светски награди за креатори на вештачка интелигенција (WAICA), кои нејзините креатори ги наградија со 13.000 долари.

Според извештаите, Кенза Лили има повеќе од 195.000 следбеници на Инстаграм, знае да зборува седум јазици и, според Њујорк пост, „ги воодушевува сите со својата убавина и скромност“.

Дигиталната убавица наведува дека својата слава ќе ја искористи за промовирање на мароканската култура, зајакнување на жените и заштита на животната средина.

Фото: Facebook