Најголемите победници во технологијата 2023 година

26

Во текот на 2023 година, се чинеше дека драмата никогаш не престана: од непрекинато шегобиење на Илон Маск до постојаното лансирање на генеративната трка со вештачка интелигенција, изминатите дванаесет месеци беа преполни со новости.

За среќа, не беше се лошо, а годинава имаше повеќе победници од претходно. Имаше јасни фаворити, како Threads, новата услуга на Instagram, како и вештачката интелигенција, но видовме и изненадувања како Vision Pro слушалките на Apple и производителот на iPhone конечно прифаќа неколку постоечки стандарди. Од сите работи што се случија оваа година, еве ја листата на тимот Engadget на најголемите победници во технологијата во 2023 година:

-Threads

-Генеративна вештачка интелигенција

-Apple прифаќа RCS, USB-C и Qi 2

-Телефони на преклопување

-Apple Vision Pro

-Рачни компјутери за игри

-Neuralink