Неделен раст на еврото, доларот непроменет

78

Еврото благо порасна на почетокот на март, додека индексот на доларот беше практично непроменет. Индексот на доларот, кој го покажува движењето на американската вредност во однос на другите шест најважни светски валути, во неделата остана речиси непроменет, на 104,60 поени.

Истовремено, доларот ослабе за 0,07 отсто во однос на европската валута, па цената на еврото достигна 1,0645 долари.

Курсот на доларот во однос на јапонската валута се лизна, од друга страна, за 0,6 отсто, на 135,00 јени.