Нови тестови на Euro NCAP: Познато е колку ѕвезди освои Dacia Duster!

28

Со новите европски регулативи, Dacia инсталираше некои системи во новиот Duster. Сега се објавени резултатите од тестирањето на Euro NCAP за новата генерација на Duster, пишува Ревија Хак.

Затоа, новиот Duster освои три ѕвезди од пет. Заштитата на возрасни и деца во возилото е оценета со солидни 70% и многу добри 84%. Дастер постигна 60% во категоријата заштита на ранливите учесници во сообраќајот (пешаци) и само 57% во безбедносните системи. Новиот Suzuki Swift освои и три ѕвезди.

Euro NCAP ги тестираше и најновите Mercedes E-Class, Volkswagen Passat, Skoda Superb и Kodiaq, Renault Rafale и Espace и BMW X2. Сите тие освоија пет ѕвезди.