Numero Uno глобално се натпреварува против 140 тимови на NASA Space apps challenge 2017

6

13

Оваа година средношколците доминираа на Nasa Space Apps Challenge. Три тимови од кои два се Judge’s Choice, еден People’s Choice ќе се натпреваруваат за наградата посета на лансирање на ракета и меѓу нив жири комисија и претставници од NASA ќе го изберат победникот.

“Тимот Numero Uno ги плени срцата на публиката на овогодинешниот натпревар со своето триминутно видео за нашата планета Земја и ја доби номинацијата за People’s Choice Award категоријата на глобално ниво. Огнен Аревски, Томислав Живковиќ, Никола Стефановски и Емил Славковски работеа на предизвикот Earth is Cool! зададен од НАСА. Преку нивниот видео спот испраќаат силна порака дека земјата е единствена, а воедно и го поставуваат прашањето зошто е земјата единствена? Numero Uno ќе се обидат навистина да бидат numero uno и да отпатуваат во Флорида на лансирање на ракета, но за тоа ќе им треба поддршката од сите нас“, стои во соопштението.

Гласајте за нив на следниот начин:

  1. Регистрирајте се на следниот линк: https://2017.spaceappschallenge.org/auth/signup
  2. Кликнете на линкот што ќе го добиете на е-маил.
  3. На следниот линк кликнете и држете на копчето VОТЕ http://bit.ly/glasamzaNumeroUno
  4. Потоа секој ден гласајте по еднаш за нашиот претставник до објавувањето на победниците.