петок, 18 септември, 2020

ПР

банката, од една страна обезбедува низа поволности за своите клиенти – корисници на НЛБ Visa картичките, а од друга страна овозможува помош за  бизнисите кои се најпогодени од кризата и на кои во овој момент им е потребна поддршка. 
Компанијата го прославува заедно со своите корисници и подарува 10GB мобилен интернет за сите, достапни за користење преку Мојот А1 апликацијата.
Конечно JBL слушалките и компјутерските звучници создадени исклучиво за гејмери сега се достапни. Пристигна JBL Quantum. Сега играта се промени.
Преку мКлик кредитот, мобилно банкарство е збогатено со дополнителна и значајна функционалност и со тоа се повеќе станува незаменлив дел од секојдневието на клиентите кои на овој начин можат да ги вршат сите банкарски трансакции од комфорноста на својот дом.
ЛУКОИЛ Македонија, компанија која преставува една од 10-те најголеми странски инвеститори во земјава, месецов одбележува 15 години постоење на македонскиот пазар. Компанијата е регистрирана во мај 2005 година како ќерка-фирма на групацијата „ЛУКОИЛ“ и дел од Балканската меѓурегионална група на компании, а токму на 17 август започнува со својата комерцијална...
Уличниот артист Андреј Јосифовски – Пијанист наслика уметнички мурал за Халкбанк АД Скопје Од неодамна, зградата веднаш до гимназијата Јосип Брз Тито ја краси нов уметнички мурал, насликан од познатиот архитект и уличен артист од Белград, Андреј Јосифовски, познат под псевдонимот Пијанист. Овој мурал е поставен по нарачка на Халкбанк и...
Еуролинк осигурување АД Скопје од 31.03.2020 е во 100% сопственост на Grazer Wechselseitige Versicherung AG (GRAWE Group).
Кризата од Ковид-19 пандемијата предизвика сериозни пореметувања на глобалниот вински пазар, а истовремено направи и огромни штети врз македонската винска индустрија.
Угостителскиот работник Сашко Јованов од Стар Дојран, стана сопственик на најголемиот милионер џек пот во месец август 2020.
Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето.
Преку кампањата На наша сметка до ваучер од 500 денари за локалите клиенти на банката.
Собери фискални сметки од уплатени тикети во износ од 500 денари, побарај од оператерот на тоа уплатно место коверт и стави ги фискалните сметки заедно со твоите лични податоци.
Моби Промо функционира на основа на едноставен и лесно пристапен софтвер во 3 едноставни чекори.
Преку оваа иницијатива, НЛБ Банка ќе им овозможи на микро и малите претпријатија поддршка преку бесплатно рекламирање и промовирање на нивните продукти и услуги преку различни медиуми.
Мостовите кои се наоѓаат во вториот дел од Градскиот парк и од кои голем број беа дотраени и руинирани се обновуваат целосно првпат по неколку децении.
Дури 68% од потрошувачите во Македонија редовно користат бесконтактни картички.
Корисниците на клима уредите мораат да бидат свесни дека неодржувањето доведува до намалување на квалитетот на воздухот и создавање на непријатни мириси во домот.
Лидер во регионот по употреба на бесконтактна технологија е Македонија, каде што дури 68% од испитаниците го користат овој метод при плаќање.
Семејната компанија Giffard која веќе 130 години произведува уникатни ликери и сирупи се направени исклучиво од домашно одгледувани плодови и билки.
Вината на Тиквеш веќе со години се најтрофејни во Југоисточна Европа, а само од почетокот на оваа година освоија речиси 20 медали и тоа на престижни натпревари одржани во Кина, Франција и во Германија.
Од трети јули клиентите на Халкбанк кои се корисници на платежни картички Mastercard, а имаат мобилен уред со оперативен систем “Андроид“, од Google Play Store ќе можат да ја преземат апликацијата за бесконтактно плаќање HalkPay.
Полулитарската амбалажа на омилените Смедеревка и Розе ќе ја зголеми нивната достапност.
Се работи за најсовремен апарат за анестезија модел Fabius plus XL од производителот Dräger од Германија. Апаратот содржи и респиратор, односно интегриран модул за мерење на концентрација на гас во дишниот систем (SCIO модул).
НЛБ Банка АД Скопје на годинешните Europe Banking Awards за 2019 година ја доби четвртата по ред награда за Најдобра банка во земјата од финансискиот магазин ЕМЕА.