Ова е новата Fiat Panda која ќе се произведува во Србија! ФОТО

94

Fiat нè изненади сите со објавување фотографии од новата Panda еден месец пред нејзината светска премиера.

Fiat ги објавува првите слики од новиот модел Grande Panda, прв од новото семејство инспирирано од Panda од 1980-тите, компактен автомобил кој ќе ги задоволи потребите на клиентите ширум светот и ќе се произведува во Крагуевац, Србија.

Fiat Grande Panda е првиот модел од новата глобална понуда базирана на мултиенергетската платформа. Со овој нов модел започнува транзицијата на брендот Fiat од локално производство во глобална понуда развиена од заедничка платформа.

Grande Panda прво ќе пристигне во Европа, Блискиот Исток и Африка и ќе биде достапна во електрични и хибридни верзии.

Grande Panda е претставена како возило од Б сегментот долго под 4 метри, со едноставни линии и добро организиран простор за пет патници благодарение на компактниот волумен, совршен за семејна удобност и денешната урбана мобилност.

Фото: Fiat