Паѓа цената на недвижностите во Хрватска

22

На годишна основа цените на куќите во Хрватска паднале за 5,2%, а на градежното земјиште за 6,5%. Во Дубровник метар квадратен е  3.504 евра, во Сплит е  2.267 евра за квадрат, а во Загреб 1.485 евра. Во Пула за метар квадартен се бара 1.516 евра, додека во Осиек цените се далеку пониски и се движат до 674 евра за метар квадратен.